Екатерина Йорданова: „Идеите са ценни, но хората, които ги сбъдват, са безценни”

  • 01

На 5 декември, Международния ден на доброволеца, СТСБ и Фондация „Европейско бъдеще” връчиха десетки почетни грамоти и сертификати на доброволците, участвали активно в събитията организирани от Транспортния синдикат и Фондация „Европейско бъдеще”.

Тържествената церемония се проведе в Музея за история на София. Водеща на събитието беше Надежда Станева. Председателят на СТСБ Екатерина Йорданова приветства гостите с думите: „Сигурно се питате как така ние, синдикатите, които твърдим, че всеки труд трябва да се възнаграждава справедливо, развиваме и доброволчество. Синдикалното членство и синдикалната активност по своему са доброволчество. Те са пожертвани усилия и време в името на общо благо и постижения за всички. Доброволчеството е в сърцето на синдикализма.”
Г-жа Йорданова припомни, че през изминалата година СТСБ заедно с Фондация „Европейско бъдеще“ и с безценната подкрепа на Столична община и община Карлово бяха реализирани редица инициативи.

Миналогодишната изложба на „Моста на влюбените” срещу насилието над жени със своя нестандартен, позитивен подход, се превърна в събитие, запомнено от целия транспортен синдикален свят. Тазгодишната изложба „Духът на София“ – израз, който бе сътворен спонтанно по време на 43-тия конгрес на Международната транспортна федерация (ITF) в София, отрази впечатленията на неговите гости от града и страната ни, през август 2014 год.
„Чувството за солидарност, основата на синдикализма, е неделимо от чувството за близост, а ние създадохме точно това”, категорична бе Йорданова. „И всичко това не може да се случи без вас, доброволците, без вашата енергия и ентусиазъм. Една идея е ценна тогава, когато има кой да я реализира, а една мечта – когато има кой да я сбъдне. Идеите са ценни, но хората, които ги сбъдват, са безценни”, заяви Йорданова.
В заключение председателят на СТСБ призова: „Нека се радваме на това, което постигнахме заедно и да се гордеем, че оставяме още нещо свършено след себе си и през 2015 година. Пред нас стои следващата задача – да подкрепим гражданската инициатива Fair Transport Europe за справедлив транспорт (виж тук). Всички доброволци, които вземат активно участие, като дадат своя глас, ще спомогнат за необходимите промени в транспортния сектор в Европа. Нека заедно постигнем социална справедливост за всеки вид транспорт, като граждани и синдикати”, призова Йорданова.


Сертификати на доброволци издадени от Международната транспортна федерация за оказаната помощ при организирането и провеждането на 43-тия Конгрес на ITF София през 2014-та бяха връчени на 67 присъстващи от 120 -те добрововци на конгреса.