КНСБ и "Подкрепа" алармират: В армията няма социален диалог

  • MO

В армията няма социален диалог. За това алармират двата национално представителни синдиката в Министерството на отбраната – Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия“ към КНСБ и Национален синдикат „Отбрана“ към КТ „Подкрепа“.

Георги Братованов ще продължи да ръководи ФНСОБА

  • Bratovanov

Делегатите на Конгреса на Федерацията на независимите синдикални организации от Българската армия (ФНСОБА) преизбраха Георги Братованов за председател на синдикалната структура. През следващите пет години негов заместник ще остане досегашният зам.-председател на ФНСОБА – Николай Иванов.

Ръководството на ВМА благодари на КНСБ за подкрепата

  • vma-1
Ръководството на ВМА благодари на КНСБ за подкрепата, с която болничното заведение вече стабилизира финансовото си състояние. Това обяви началникът на академията ген.-майор чл.-кор. проф. Николай Петров на среща с президента на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидента Пламен Нанков. Лидерът на синдиката посети ВМА, за да се срещне с членове на организацията от болницата, заедно с Георги Братованов от Федерацията на независимите синдикални организации от Българската армия.

КНСБ настоява незабавно да бъдат изплатени дължимите суми на работещите в „Интендантско обслужване” ЕАД

Ръководството на КНСБ подкрепя действията, които работниците и служителите са предприели до момента, и настоява незабавно да бъдат изплатени дължимите суми на работещите в „Интендантско обслужване” ЕАД – гр. Калофер.

Сега от дължимите три работни заплати е изплатена само една. Работниците и служителите също не са получавали за повече от година и половина ваучерите си за храна, които са в размер на 36 лв. за месец.

Двата представителни синдиката в МО с писмо до Бойко Борисов за неправилната утилизация на излишните боеприпаси

На 6 юни 2012 г. двата представителни синдиката в Министерство на отбраната изпратиха писмо до министър-председателя, в което изразяват възмущението си от политиката на държавата при утилизацията на излишните боеприпаси на Българската армия.