Лилия Петкова е новият председател на Независимата синдикална федерация на търговията, кооперациите, туризма и услугите

  • lili


Лилия Петкова е новият председател на Независима синдикална федерация на търговията, кооперациите, туризма и услугите (НСФТКТУ). Досега тя беше член на Управителния съвет и главен експерт в синдиката.
От името на Конфередерацията президентът на КНСБ Пламен Димитров благодари на досегашния председател Наташа Михова. Нашата организация никога нямаше да представлява тази сила, която е в момента, без енергията на Наташа. Тя дълги години беше моторът на промените, които в крайна сметка ни направиха най-голямата обществена организация в България, обяви лидерът на синдиката.


Председателството е изключителна възможност синдикатът и неговите искания да станат видими. В продължение на половин година България ще бъде под прожекторите на световните медии. Сега е моментът да заявим ясно, че искаме заплатите ни да бъдат равни на труда, който полагаме за тях, обяви Пламен Димитров пред членовете на конгреса на НСФТКТУ.
Стъпка в тази посока е създаването на Алианса за конвергенция на заплатите, в който КНСБ е активен участник. Целта на това усилие е да сближи заплатите, които плащат мултинационалите в Източна  и Западна Европа, а в този процес ще бъдат включени Европейската комисия, правителствата на Германия, Холандия, Швеция, Вишеградската четворка. Добър сигнал към инициативата би било включването на България, особено по време на председателството, което обеща и премиерът Борисов, обяви лидерът на КНСБ.