Днес юбилей има Красимир Кръстев – председател на НТФ „Химия и индустрия”

ДО
КРАСИМИР КРЪСТЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
НАЦИОНАЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА ТРУДА
„ХИМИЯ И ИНДУСТРИЯ”

 

СКЪПИ СИНДИКАЛНИ БРАТКО,

СКЪПИ ПРИЯТЕЛЮ,

От името на Конгресното ръководство на КНСБ имам удоволствието да ти поднеса най-сърдечни поздравления по случай твоя юбилеен рожден ден!
Вярно е, че всяка годишнина е повод за равносметка, а шестдесет години са една  достолепна, зряла и достойна за уважение възраст.
На теб, човекът с  жизнен опит, но с младежки дух и визия, зареден с желание и сила за нови успехи,  предстоят да се случат още много и добри неща както в личен план, така и на общия синдикален фронт.
Като хора, поели върху себе си отговорността да защитаваме правата на наемния труд, ние сме призвани да се борим за осигуряване на по-добър стандарт на работа и на живот за българските  работници.
Затова сме длъжни да запазим силния си дух, енергията и волята да продължим напред в избраната посока, независимо от препятствията по пътя.
Пожелавам ти успех, Краси!
Пожелавам ти  здраве, щастие и много поводи за професионална и лична удовлетвореност.
Запази усмивката на лицето си,  високия професионализъм и вярата в себе си, за да бъде животът ти все така осмислен и изпълнен със съдържание.

 

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!

 

Искрено твой,
ПЛАМЕН ДИМИТРОВ
ПРЕЗИДЕНТ НА КНСБ
12 септември 2012 г.

***

Красимир Кръстев е роден на 12 септември 1952 г. в град Русе. Завършва Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов със специалност икономика – стопанско управление, степен магистър, а след това и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” със специалност икономика – управление на човешките ресурси. Повече 20 години Красимир Кръстев е отдал на синдикалното движение. Започва да работи като експерт в Профсъюза на химическите работници, а след началото на демократичните промени става федерален секретар на правоприемника НФТ „Химия и индустрия”. От 1993 г. е заместник-председател на Федерацията, а от 2001 г. досега оглавява синдикалната организация на работещите в сферата на химията.

Красимир Кръстев бе и член на изпълнителния комитет на Европейската федерация на миньорите, химиците и енергетиците до момента, в който организацията премина в обща Европейска индустриална федерация под името IndustriAll – European Trade Union, която беше учредена на 16 май т.г.

Волята и желанието на Красимир Кръстев водят НФТ „Химия и индустрия” към успешно реализиране на амбициозните й цели. В работата си Красимир Кръстев се отдава максимално, провокиран от своята солидарност към другите. Той притежава дългосрочна визия, иновативен подход и реформистки идеи и именно това е причината за успехите му във всяко начинание.

Красимир Кръстев също е щастлив дядо на тригодишна внучка.