Станислав Почекански бе преизбран за председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци 

 

  • 1

Станислав Почекански бе преизбран с 96 % от гласовете на делегатите по време на ХХII редовен конгрес на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Форумът се проведе на 29 и 30 септември в зала „Европа“ на Конгресен център „Глобус“ в КНСБ.

Официални гости на събитието бяха президентът на КНСБ Пламен Димитров, заместник министъра на културата Амелия Гешева, заместник образователния министър Петър Николов, председателят на Национален синдикат „Култура“ към КТ „Подкрепа“, както и председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова. Поздравителен адрес изпрати кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Ако до този момент дейността на Съюза бе стабилизиране, занапред ще бъде развитие“, заяви след преизбирането си Почекански.

По време на конгреса бяха избрани и петима заместници на председателя. Росица Бояджиева – Вълчева, която и досега бе заместник, ще отговаря за ресор „Духови оркестри“. Тя е флейтистка в духовия оркестър в Добрич.

Любчо Василев поема „Музикален и танцов фолклор“. Той е хореограф на професионален ансамбъл „Мизия“.

Новите попълнения в екипа са проф. д-р Ростислав Йовчев, който поема ресор „Висше образование и наука“. По професия е пианист, професор по пиано в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Цветелина Панайотова ще отговаря за „Училища по изкуствата“, тя е преподавател корепетитор в НУТИ-София.  Най-младият заместник е Момчил Миланов, който е солист в Държавната опера в Русе. Той се заема с „Музикално сценично изкуство“