КНСБ организира среща с кандидатите за кмет на Дупница

  • 01

На 16 септември 2015 год. Регионален съвет на КНСБ – Дупница проведе среща с кандидатите за кметове на община Дупница. Целта е да бъдат чути вижданията им за развитието на общината.

В срещата взеха участие вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров, председателят на РС на КНСБ Дупница Тодорка Данянова, Методи Чимев от ГЕРБ, Костадин Костадинов от ОДБ-Съюз на десните сили, д-р Кирил Кирилов от Единна народна партия, който както се разбра на срещата ще бъде кандидат за кмет от ЕНП, Даниела Ушатова от АБВ и Иван Ибришимов, издигнат от инициативен комитет, подкрепен от БСП, председателят на ФНСОЛП Димитър Табаков, председатели на синдикални организации – членове на КНСБ, екперти и др.

По думите на вицепрезидента на Конфедерацията Валентин Никифоров стана ясно, че от КНСБ ще настояват пред новия кмет да се разшири социалният диалог между ръководните органи в Общинска администрация и синдиката, и допълни, че в момента в община Дупница не работи Общинският тристранен съвет за социално сътрудничество. От КНСБ категорично ще настояват да се подпише споразумение за сътрудничество по въпроси касаещи политиките по заетостта и повишаване квалификацията на безработните лица.

Председателят на РС на КНСБ Дупница Тодорка Дамянова посочи, че идеята на тази дискусия е с неполитически формат и цели да помогне на членовете на КНСБ да направят информиран избор. „Ние от КНСБ винаги сме призовавали нашите членове да участват активно в местния вот, за да определят бъдещето на регионалната ни общност” – подчерта Дамянова. В своето изложение тя наблегна на няколко основни въпроса към кандидатите за кметове, като заетост и нови работни места, преодоляване на бедността и социалното изключване и инвестиране в човешкия ресурс, образование и здравеопазване, местно развитие и благоустройство, и най-важното – виждане за сътрудничество с КНСБ.