Регионалният съвет в Стара Загора отбеляза Международния ден в памет на загиналите и пострадалите в трудови злополуки

С цветя и минута мълчание днес РС на КНСБ в Стара Загора отбеляза Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки. Събитието се състоя пред паметната плоча в старозагорския парк "Пети октомври". Статистиката за област Стара Загора показва, че през предходната 2019г. трудовите злополуки са 120 бр., 6 бр. са смъртните случаи и няма регистрирани трудови злополуки, довели до инвалидност. 

За сравнение с 2018 г. трудовите злополуки са 148 бр., 8 бр. смъртните трудови злополуки и няма регистрирани трудови злополуки, довели до инвалидност. Оперативната информация за трудовите злополуки сочи, че трите икономически дейности с най-голям брой трудови злополуки през 2019 г. са: добив на въглища с 24 злополуки, производство на метални изделия - 24 бр. злополуки, производство на дървен материал и изделия с 7 злополуки.

Арена „Работеща България“ стартира от Стара Загора

  • work_bg

Арена „Работеща България“ стартира от Стара Загора. Това е първата от 28 срещи в цялата страна, на които синдикатът ще се среща с представители на наемния труд и свободни професии, които нямат представителство за защита на трудовите и осигурителните им права, съобщи на брифинг в града под липите президентът на КНСБ Пламен Димитров.

РС на КНСБ изработи мартеници благотворително

  • stz

Дни преди mърви март, РС на КНСБ Стара Загора зарадваха с посещение хората от Дневен център за възрастни с ментални увреждания и хронични психологични проблеми „Св. Св. Козма и Дамян“ – гр. Стара Загора.

В инициативата се включи целият екип на РС на КНСБ Стара Загора, които помогнаха при изработката на различни видове мартеници, които традиционно хората от Дневния център продават на изложби и базари за мартеници. Средствата, събрани от базарите се използват за посрещане на ежедневните нужди на хората от Дневния център.

Нов Колективен трудов договор между Община Стара Загора и СБУ

  • Porov

"Кметът на Стара Загора Живко Тодоров удържа на думата си в предизборното споразумение със Синдиката на българските учители в общината и подписа нов Колективен трудов договор за системата от образователни институции - детски градини и училища в Община Стара Загора". Това съобщи Иван Поров, областен координатор на Синдиката на българските учители (СБУ).

Пламен Димитров в Стара Загора: Историческата ни мисия е да задържим децата си в България

  • 01

„Ниските доходи за Конфедерацията е проблемът на проблемите. Всички трябва да осъзнаят, че качествените работни места означават качествено образование, здравеопазване и стандарт на живот. И в Стара Загора, и в цяла България“, посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров на дискусия за проблемите на местната власт с кандидати за кметове и общински съветници от различни партии в Стара Загора.

Държавната администрация – много работа, ниски заплати

  • 01

Днес, 9.07.2015 г. работещите в Социално подпомагане и Бюрата по труда провеждат акция в поделенията на АСП и АЗ с носене на обозначителни знаци в защита на синдикалното искане за 20 % увеличение на основните заплати, считано от 01.07.2015 г.

25 години РС на КНСБ – Стара Загора

  • 001

На 12 май 2015 г. конферентната зала в комплекс „Верея” – гр. Стара Загора бе препълнена от синдикалисти и гости, дошли да отпразнуват 25-тата годишнина на Регионалния съвет на КНСБ с председател Иванка Данаилова. Тук бяха президентът на КНСБ Пламен Димитров, областният управител инж. Георги Ранов и заместникът му Мариана Кръстева, вицепрезидентите на КНСБ Валентин Никифоров и Пламен Нанков, изп. секретар на Конфедерацията Николай Недев, както и Валентин Вълчев, Светла Василева, Димитър Табаков – председатели на федерации – основни членове на КНСБ, както и Христо Дяков - заместник-председател на Националната федерация на енергетиците - КНСБ. На събитието присъстваха също така депутатът Георги Гьоков, кметът на Казанлък Галина Стоянова, зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, представители на 400-те синдикални организации в региона, зам.-лидерът на СРС „Подкрепа” Владимир Стойчев и др.

В Стара Загора приключи първият етап на „Шанс за работа – 2014”

Приключи първият етап от проект „Шанс за работа – 2014” в Стара Загора. Обучението по ключова компетентност „Работа в екип“ преминаха 32 курсисти от Стара Загора, 24 – от Казанлък, 12 – от Раднево, и 10 – от Чирпан, или общо 78 курсисти от област Стара Загора.

Декларация от Регионалния съвет на КНСБ гр. Стара Загора

Уважаеми господа,
Въгледобивът и производството на електрическа енергия са водещи сектори за икономиката на регион Стара Загора. ”Мини Марица изток„ЕАД гр.Раднево е най-голямото дружество за добив на лигнитни въглища по открит способ на Балканския полуостров. От добиваните въглища се произвеждат над 40% от електроенергията в страната. В дружеството работят 7100 души. Дейностите, свързани с добива на суровината за ТЕЦ-овете, осигуряват заетост на работници от още десетки фирми, които се занимават с производство и доставка на материали и резервни части, ремонтни дейности, транспорт и др. Намалените мощности  на ТЕЦ – вете също застрашава заетостта и доходите в тях.