Над 2 хил. души от Търговищко подкрепят протестна подписка на КНСБ

Над 2 хил. души, граждани от целия търговищки регион са подкрепили до сега националната протестна подписка на синдикалната организация КНСБ насочена срещу внесения в НС законопроект от правителството за промени в Кодекса за социално осигуряване и увеличението на стажа за пенсиониране. Това заяви председателката на областната структура на синдиката Бисерка Боянова.

В протестния документ се казва, че управляващите вместо да вземат прагматични решения ограбват социалните права на българските граждани, и че отново проблемите с финансирането на пенсионната и здравната система ще се решават за сметка на обикновените хора.“Да кажем заедно НЕ и да променим политическите намерения ограбващи правата на гражданите”, призовава КНСБ.
Според инициаторите, подписката е стартирала на 23 септември и ще продължи до 1 октомври. Синдикални активисти работят по предприятия и сред хората по централните места в градовете на областта, приканвайки всички да дадат своя принос за връщането на закона.
В деня на националния протест на 7 октомври в столицата, организаторите от КНСБ ще внесат протестната подписка в Народното Събрание.

ТОП НОВИНИ.БГ