КНСБ иска спешна среща с областния управител и кмета заради проблемите в здравеопазването

Регионалният съвет на КНСБ поиска в писмо до областния управител Димитър Александров и кмета Красимир Костов спешна среща във връзка с наболелите проблеми в здравеопазването на територията на региона. Това съобщи за „Шуменска заря“ Анета Денева – председател на шуменската синдикална структура.

„Регионалният съвет на КНСБ и териториалната структура на Федерация на синдикатите в здравеопазването към КНСБ като анализира изключителния и без аналог в миналото проблем с финансирането на лечебните заведения от областта като цяло, в това число и нетърпящия нито ден отлагане проблем с финансирането на диспансерите СБАЛПФЗ (белодробен диспансер), ЦКВЗ (кожно-венеричен диспансер) и КОЦ (онкодиспансер), предлага да бъде проведена спешна среща между вас, директорите на лечебните заведения и синдикатите с цел обобщаване на проблемите и активно търсене на решаването им“, пише в писмото до областния управител и до шуменския кмет. Синдикатите предлагат обсъждането да се проведе през тази седмица.
„Подходът „на парче” и „всеки да се спасява сам” не работи в полза на шуменската общност. Расте социалното напрежение не само сред работещите в лечебните заведения, за което сме длъжни да сигнализираме, но и сред пациентите, и гражданите на Шуменска област“, подчерта Анета Денева.
Велмира СТЕФАНОВА