Доходите в туризма и услугите през 2017 година през погледа на КНСБ

  • dohodБългария изпрати най-успешния си туристически сезон през последните години. Как обаче това се отрази върху заплатите в сектора и какво е сравнението между доходите на българските работници и чуждите им колеги?

Либерализацията на пазара в енергетиката вече е факт. Дали обаче това има отражение върху заплатите на заетите в сектора и какъв е сивият сектор и в тази сфера?

Какво искат лекарите като заплащане през 2017 година?

Всички тези въпроси ще бъдат поставени на  брифинг утре, 9 ноември 2016 година, от 11 часа в централата на КНСБ на пл. „Македония“ №1, в залата на 11-ия етаж.


Пресконференцията е част от кампанията на КНСБ за увеличаване на доходите в реалния сектор. През миналата седмица бяха представени данни за ръста на заплатите в индустрията.  Според  данните бизнесът у нас има една от най-високите норми на печалба в Европа при най-ниски нива на заплащане.

В брифинга ще участват вицепрезидентите Пламен Нанков, Валентин Никифоров, както и ръководствата на Независима синдикална федерация на търговията, кооперациите и услугите,  Национален браншов синдикат "Водоснабдител", Национална федерация  на енергетиците, Федерацията на синдикатите в здравеопазването.
Ще бъдат представени сравнителни данни за заплащането на българските и европейските работници.