Регионалният съвет на КНСБ в Разград почете загиналите при трудови злополуки

  • 1-1По повод 28 април – Световен ден за безопасност и здраве при работа и Ден в памет на загиналите и пострадали работници, Регионалният съвет на КНСБ в Разград организира кръгла маса и поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки в региона, съобщи e-razgrad.bg.

Десислава Янева от РС на КНСБ Велико Търново: Искаме по-високи заплати и нов икономически модел

КНСБ иска промяна в икономическия модел, искаме нов механизъм, основаващ се на вътрешното търсене, обяви в интервю пред радио „Фокус“ Десислава Янева от РС на КНСБ Велико Търново.

Пламен Димитров във Велико Търново: Трябва реформа на данъчното облагане

  • tarnovoЦялата данъчна система в България трябва  да се реформира и да се промени философията на данъчното облагане, заяви във Велико Търново президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Есенни работнически игри се провеждат в Шумен

За пета поредна година КНСБ в Шумен провежда есенни работнически игри. Над 150 работници и служители във фирми от областта ще се състезават днес в четири вида спорт.

Шест са отборите, които ще спорят за отличията в турнира по мини футбол. Три тима ще мерят сили по войлейбол, три са записаните отбори за състезанието по дартс и още толкова за теглене на въже.

Редовни участници в есенният работнически турнир са фирмите „Алкомет”, „Автомагистрали Черно море”, ВиК, „Сън систем”, педагози от училищата в област Шумен.

Организатори на проявата са КНСБ, РСК ”Спорт и здраве” към КНСБ-Шумен, БРФ „Спорт и здраве” и Община Шумен.

 Източник: http://shumen.topnovini.bg/node/725610

Емануил Манолов, КНСБ: Трябва да намерим механизмите, с които да задържим младите хора в България

Не са малко причините, поради които човек трябва да преосмисли отношението си към специалистите, работещи по професията, която са завършили. Това е първото уточнение, което искам да внеса. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин председателят на КНСБ в Благоевград Емануил Манолов по повод предложението на Конфедерацията на независимите синдикати да се въведе долен праг от 690 лева заплащане за висшисти. „На фона на демографската криза трябва по някакъв начин да намерим механизмите, с които да задържим младите хора в България. От друга страна, мисля, че на всички е ясно, че някак си е необосновано завършил инженер да работи като сервитьор. А той работи като сервитьор, защото не му предлагат подходяща заплата, както и няма подходяща работа. Така че това са две от основните причини, които ни карат да предложим минималната заплата на висшист, който работи по специалността си, да бъде един път и половина повече от минималната работна заплата за страната“, добави Манолов.

Бургас е на четвърто място по трудови злополуки

В последната година в регион  Бургас са станали 153 трудови злополуки, като от тях  смъртните  случаи са 6.  Според статистиката на  НОИ в  сравнение с 2014г. се наблюдава увеличение на инцидентите на работното място с 30 броя и намаляване на тези с летален изход с 4.

Развоя на събитията в мина "Черно море"

Председателят на РС Бургас Здравко Тошков се срещна с кмета на гр. Бургас г-н Димитър Николов по повод забавянето изплащането  на заплатите и съмненията за изплащане на обезщетенията на миньорите от мина "Черно море". Кметът пое ангажимент, че с всички ресурси и механизми на политическата и общинска позиция, която заема ще съдейства за получаване на заработени заплати и законните обезщетения на работещите.

Община Разград и КНСБ подписаха меморандум за сътрудничество

В присъствието на журналисти кметът д-р Валентин Василев и Грациела Ранкова подписаха меморандум за сътрудничество между Община Разград и Регионалния съвет на КНСБ за развитие на съдържателен и устойчив социален диалог.

Работещите във Врачанско се страхуват да алармират за нарушенията на шефовете си

Изнесени приемни в градовете Козлодуй, Оряхово и Мездра проведоха експертите от РС на КНСБ Враца, в рамките на кампания „ВъЗстани за правата си“.