Честит празник, скъпи учители!

  • purvi-ucheben-den

На 5 октомври България и още над 100 държави по света отбелязват ДЕНЯ НА УЧИТЕЛЯ – повод да се замислим с благодарност за това какво получихме от своите учители и на какво ни научиха те, за да станем личности.

За нас, синдикалистите, този ден е и повод за равносметка не само в търсене на отговор по големите въпроси, свързани с цялостното подобряване на образователната система в България, навлизането на информационните технологии и комуникациите в сферата на образованието, професионализма при работата с децата, обучението през целия живот.

Развитието на обществото зависи от високоотговорната, благородна и съзидателна работа на българския учител - едно от главните условия децата ни да получат силно, отговарящо на националните традиции и на европейските изисквания образование, за да бъдат конкурентноспособни на своите европейски връстници.

Да се посветиш на Училището и търпеливо да изграждаш интелекта на младото поколение не е само професия, то е призвание.
Нужен е възрожденски дух и голямо сърце, за да създадеш от малкото неуко дете личност, а това е мисия с много труд, всеотдайност и вяра, вдъхновени от голямата любов към знанието.

БЛАГОДАРЯ ВИ, СКЪПИ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛИ
Благодаря Ви за всеотдайността, с която изпълнявате своята велика мисия – изграждането на бъдещото поколение, изграждането на утрешна България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!