Пламен Димитров, КНСБ: Участието на премиера трябва да гарантира, че договореното ще бъде изпълнявано

Ние сме доволни, че премиерът изпълни ангажимента си и се срещна с ръководствата на двата синдиката. Много от нашите искания, балансирани с исканията и на работодателите, ще намерят място в общия пакет, който най-вероятно в неделя ще бъде възприет – надяваме се във формата на едно национално споразумение с подписа на министър-председателя, синдикатите и работодателите. Това коментира пред журналисти изпълняващият длъжността президент на КНСБ Пламен Димитров след среща в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

По думите на Димитров, трябва да е ясно, че оттук нататък няма да има повече двустранни, тристранни и каквито и да е разговори, и участието на премиера трябва да гарантира, че договореното ще бъде изпълнявано. Договореното на Тристранния съвет в неделя трябва да бъде представено и на всички парламентарно представени партии, защото става дума за реформа, която засяга период от 20 години напред, а през това време не е ясно кой ще управлява.
„Ние намираме в днешния разговор с премиера известен умерен оптимизъм на този етап, че основните въпроси и притеснения за категорийните работници и за плавното увеличение на стажа, което да е поносимо за хората, при едно разумно увеличение на осигурителната вноска, ще бъде намерено”, каза Пламен Димитров.

Галина ДИМОВА
Агенция “Фокус”