Системата за информиране и консултиране – естественото допълнение към едно успешно предприятие

При прилагане на системата за информиране и консултиране в една добре развиваща се фирма, системата може да допринесе за стабилност на производствения процес, адекватност към конюнктурата на модния пазар, оптимизация на организацията на работата, икономия на енергиен и материален ресурс. Това бе изтъкнато по време на творческата дискусия между президента на КНСБ Пламен Димитров и управителя на „Маркам Фешън” ООД Камен Обрешков по време на посещението на екипа на Конфедерацията в предприятието. Срещата в русенската модна фирма се осъществи на 21 ноември 2012 г. и бе в рамките на Националната кампания по информиране и консултиране „Бъди инфо”.

 

„Маркам Фешън” ООД произвежда модни облекла вече 20 години и е един от най-големите производители на висококачествени дамски облекла в България. Продукцията е предназначена за българския пазар, Европа, Азия и Америка. От няколко години модната къща има свои представителства в Чехия, Словения, Хърватия, Сърбия, Белгия, Холандия и Люксембург. От началото на 2007 година „Маркам Фешън” подготвя нови три представителства в Швеция, Австрия и Испания, като основната цел е да бъде изградена дистрибуторска мрежа в цяла Европа.

През 2006 година влиза в експлоатация нова и модерна техника, която е разположена в отлично осветено с много добри и безопасни условия на труд хале, в което работят над 250 души. Специфичното при разработката и производството на облеклата е, че всяка линия е структурирана като отделно производствено звено със собствен екип. Във всеки отдел работят двама моделиер-конструктори и пет изпълнители по модела.

Модна къща МАРКАМ е носител на наградата за моден бизнес и предприемачество „Златен Меркурий 2006” на Академията за мода. През октомври 2008 година Академията за мода на официална церемония в Шератон Хотел Балкан в София награди „Маркам Фешън” с най-големия приз за модна къща на годината – „Zlatna igla 2008”.

Заедно с Пламен Димитров в екипа бяха още вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков, изпълнителният секретар на Конфедерацията Николай Недев, Иван Борисов – председател на РС на КНСБ в Русе, както и експерти на Конфедерацията.