Севлиево: Двата американски завода вече са едно

Двете севлиевски подразделения на „Идеал Стандарт Интернешънъл" вече са обединени в една компания, съобщиха от управата на фирмата. Сливането на „Идеал Стандарт България" ЕАД и „Идеал Стандарт–Видима" АД беше планирано да приключи до 31 декември, м.г., но юридическата процедура бе финализирана в началото на февруари.

Причините, обусловили процеса на обединяване, промените в организационен план и възможностите за новата компания ще бъдат представени на пресконференция в София днес – 21 февруари.

На нея ще присъстват инж. Васил Кънев, вицепрезидент на „Идеал Стандарт Интернешънъл" за регион Източна Европа и председател на Съвета на директорите на обединената компания „Идеал Стандарт-Видима" АД, инж.Красимир Копчев, Валентин Ганев, Милена Богданова и Ярослав Дончев – членове на Съвета на директорите.
Целта на операцията по сливането е опростяване на юридическата структура на „Идеал Стандарт Интернешънъл" в държавите, където това е възможно, уточняват от компанията. Новата компания ще запази досегашната производствена и маркетингова дейност на досегашните две предприятия.