Добрич: Добруджански зърнопроизводители ще искат оставката на министър Найденов в понеделник

Зърнопроизводителите от Добруджа ще протестират в понеделник /21 март/ от 10.00 часа в Добрич. 150 от членовете на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите са взели решение за протеста, обяви за радио “Добруджа” говорителят на съюза Орлин Панев. Земеделски машини и хора ще излязат на  околовръстното шосе на Добрич. Основният пункт на потеста ще бъде  на изхода за Генерал Тошево. От УС на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите призовават всички земеделски стопани да се включат в протестното шествие.

Протестиращите от Добруджа ще изразят недоволството си от забавянето на националните доплащания към всички земеделски производители и искат оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Сред исканията на протестиращите са правила и условия за устойчиво развитие на земеделието в България, а също и закон и правилник за възстановяване на акциза на горивата за земеделски нужди.
Припомняме, че преди месец Aсоциацията и правителството подписаха меморандум, с който кабинетът пое конкретни ангажимента. От тях, според фермерите, са изпълнени едва два.