Да защитим правата си, призовават синдикати

Национална кампания срещу нарушения на работното място стартира Конфедерацията на независимите синдикати в България. Мотото на инициативата е “ВЪЗстани за правата си”, съобщи председателят на Регионалния съвет на КНСБ в Монтана Мария Лазарова.

Монтана е раят за сивата икономика

Монтана е превзета от сивата икономика. Повече от половината от бизнеса в региона все още не е излязъл на светло. В областта неформалният сектор е с дял 62.5%, сочи проучване на асоциацията на индустриалния капитал в България, осъществено по проекта “Ограничаване и превенция на неформалната икономика”. Според анкетата, направена сред работодатели, служители и работници между 15 и 75 години, приблизително всеки втори работи в сивия сектор.

Монтана: „Напоителни системи" - подготвя протест

За протестни действия се готвят работещите в "Напоителни системи" - Монтана, съобщи за "Дарик" инж. Игор Репкин. Работниците не са получавали заплати от началото на годината, въпреки, че съвестно са изпълнявали своите задължения и са били на работните си места.

Монтана: Срути се заводът за отпадъци

Носещи колони от конструкцията на новостроящия се сепаратор за преработка на боклук в Монтана са се срутили в нощта срещу сряда, разказаха очевидци. Пострадали хора няма, но огромните метални колони са притиснали кран. Община Монтана е сезирала за случая регионалната дирекция по строителен контрол и се очаква тяхното становище, заяви кметът Златко Живков.