Стара Загора: МВР осъдено да плати 5000 лв. на пребит миньор

5000 лв. обезщетение трябва да плати МВР-Стара Загора на миньора Кольо Колев, пребит по време на митинг, организиран от синдикатите в "Мини Марица изток" през лятото на 2007 г. Това реши административният съд в града по дело за отговорността на държавата. Според съдия Райна Тодорова полицаите неправомерно са използвали физическа сила и така са причинили не само рани по лицето и гръдния кош на Колев, но са му причинили и стрес, емоционален шок, унижение на личността и човешкото достойнството. Целият иск на Колев бе за 15 хил. лв.

В иска си до съда Колев е описал как трима полицаи са го съборили на земята на колене, извили са ръцете му, за да му сложат белезници, и са удряли главата му в земята. Това е било съпроводено с блъскане и ритане и наричането му "престъпник".
От МВР-Стара Загора твърдят, че искът на Колев е недоказан, като се мотивират с отказа на Военната прокуратура в Пловдив да образува дело срещу полицаите и че срещу него е използвана физическа сила, защото се е съпротивлявал.
Решението не е окончателно и може да се атакува пред ВАС.