Стара Загора: Над 1000 лв. заплати в ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“

„В ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“, собственост на американската компания „Ей И Ес“, вече са назначени 413 постоянни работници с трудови договори, които получават заплати над 1000 лв.“ Това съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, който бе на работно посещение в новопостроената централа. Назначените работници са от Старозагорски регион.

Очаква се централата да бъде пусната в експлоатация в кратки срокове, стана ясно в четвъртък. „От разговорите, които имахме с г-н Рой Рийд (б.р. – мениджър на централата), аз смятам, че техническите проблеми в най-скоро време ще бъдат решени и фирмата ще работи, защото това е много важно за енергийната сигурност на България“, коментира Младенов.

По покана на „Ей И Ес“, социалният министър, заедно с директора на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ Румяна Михайлова, областния управител Йордан Николов и народния представител Иван Колев участваха в ежемесечната среща по здравословни и безопасни условия на труд в централата. От пресцентъра на Областната управа съобщиха, че главните теми, които са били обсъждани, са „Управление на безопасността“ и „Опасности, които могат да възникнат по време на обслужването на сероочистващите инсталации“. Рой Рийд е пояснил, че има много политики и регламенти за безопасност на труда, но за компанията най-важна е културата на безопасност и това е главната цел, която си поставя мениджмънтът на компанията и която важи за всички, които прекрачват прага на централата.
Пред медиите Тотю Младенов изрази задоволство от инвестициите, които е направила компанията в безопасността и здравето на хората при работа. „Ей И Ес“ е един добър пример за корпоративна социална отговорност, с инвестиции за безопасността на труд, в околната среда, в човешкия ресурс, в обучението и квалификацията на кадрите и с инвестиции в различни нужди на местната власт“, каза още социалният министър.
Йовка ВЕЛИКОВА
www.stzagora.net