“Младежки форум 21 век” подари мартенички и усмивки на деца във Велико Търново

На събитието бяха зарадвани 48 малчугана

  • 001

Ежегодната благотворителна инициатива на “Младежки форум 21 век”- “Подари мартеничка, дари усмивка на едно дете” зарадва 48 дечица от Дом “Пеню и Мария Велкови” във Велико Търново.

На 26 февруари 2015 г. младежи от “МФ21в.” присъстваха на празничното тържество по случай Баба Марта, по покана на Директора на детското заведение г-жа Г. Григорова. Любезните домакини пяха песни и рецитираха стихотворения за своите гости. Всяко дете получи торбичка с кифлички, мартеничка и стикер МОЕТО ПЪРВО РАБОТНО МЯСТО.

В инициативата се включиха и пет младежи, които се обучават по проект “Шанс за работа-2015” по част от професия “Социален асистент- подпомагане на деца”, и ще преминат своето професионално обучение в дома. Сред тях едно от момичетата е израстнало там и сега се връща с желание да помага на най- малките. След празненството групата на младежите от ” МФ21в” бе поканена да общува с децата и да разгледа базата.

Заместник-председателят на “Младежки форум 21 век.” Десислава Янева благодари на домакините за възможността да споделят техния празник и за доброто партньорство по проект “Шанс за работа-2015”.

Източник: http://www.velikotarnovo.utre.bg/2015/02/27/303862-mladezhki_forum_21_vek_podari_martenichki_i_usmivki_na_detsa_vuv_veliko_turnovo