Втори ден продължават ефективните стачни действия във фирмата по чистота във Видин

Втори ден продължават ефективните стачни действия във фирмата концесионер на чистота за Видинска община, съобщиха от синдикатите. Причина за стачката са неизплатени работни заплати за 8 месеца. Фирмата дължи приблизително 300 хил. лв. на работниците. Вчера, 05 март по искане на Стачния комитет се проведе заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество с участието на областният управител, кметът на общината, управителят на фирмата за Видин, представители на СО на ФНСДУО-КНСБ и председателя на РС на КНСБ – Видин.

На срещата, кметът на община Видин декларира, че в края на миналата и в началото на тази година са преведени 2 220 000 лв. По думите на кмета, от страна на общината има забавяне на стари плащания в размер на 1 млн. лв., но в настоящия момент, те не могат да бъдат изплатени. Официална справка за преведените суми от общината към фирмата, РС на КНСБ ще получи днес, до края на работното време. На срещата, управителя на фирмата за Видин Валери Йорданов заяви, че не е упълномощен да подписва каквито и да е споразумения без съгласуване с централното ръководство на фирмата в гр. София. По настояване на областния управител, управителят на фирмата е поел ангажимент днес, до 16.30 часа да предостави писмено становище от централното ръководството на фирмата в София, за решаването на колективния трудов спор.

Източник: http://www.focus-news.net/news/2015/03/06/2033355/vtori-den-prodalzhavat-efektivnite-stachni-deystviya-vav-firmata-po-chistota-vav-vidin.html