Временно звено в Община Видин ще се заеме с почистването на града

След отправения тази сутрин призив на РС-Видин и на ФНСДУО – КНСБ за свикване на спешно заседание на Общинския съвет за разрешаване на острия социален конфликт в „Титан – АС”, бе свикана извънредна сесия на Общинския съвет. На нея бе разгледан въпросът с кризисната ситуация по сметопочистването в града. Взето бе решение за създаване на временно звено към отдел „Екология”, което да се заеме с почистването на града и извозването на битовите отпадъци, съобщава пресцентърът на КНСБ.

Въпреки изпратената нотариална покана до ръководството на фирма „Титан – АС” за явяване и обсъждане на проблема по сметосъбирането, на базата на действащия договор, ръководството или техен представител не се яви за участие в извънредната сесия.

На заседанието на Общинския съвет бе обсъден и въпросът, свързан с прекратяването на договора за сметопочистване между Община Видин и фирма „Титан АС”.
Предложението на структурите на КНСБ е в новосъздадения отдел „Екология” да бъдат назначени незаконно уволнените работници от „Титан АС”, участвали в стачката, които имат опит в сметосъбирането в гр. Видин и съставните села.

В същото време отговорните институции не трябва да забравят, че на работниците от фирмата продължават да се дължат осем работни заплати и те са подложени на геноцид, поради което настояваме да се предприемат необходимите действия за изплащане на дължимите работни заплати.

В подкрепа на протестиращите и стачкуващи работници днес бе изпратена декларация от Общинския координационен съвет на СБУ – Видин.

Източник: http://www.cross.bg/titan-obshtinskiya-vidin-1458476.html#.VTYcxyHtlBc