Подписаха споразумение за заплатите на работниците от “Пиринска мура”

След 8-часови преговори американските собственици на мебелното предприятия „Пиринска мура” в Банско подписаха споразумение с работниците за изплащане на дължимите им суми и продължаване на работния процес. Това беше постигнато след няколкодневни протести на работниците и с помощта на синдикалните организации.

До 24 февруари да бъдат изплатени заплатите на работещите в Пиринска мура , а 2 дни по-късно и за мвесец октомри се задължават след подписаното спорузамуние американските собственици на фирмата.Те трябва да изплътят на служителите до 15 май всички задължения и да възстановят нормалния работен процес.

Хората ,които цяла седмица протестират се зарадваха на новината ,но приеха с резерви обещанието на собствениците.

Собственикът на мебелтната фабрика Александър Грос каза,че няма да обявява фирмата в несъстоятелност и иска да продължи бизнеса си в България.От срещата днес стана ясно,че в края на април работниците ще започват преговори за подписване на колективен трудов договор със собствениците,така че да бъдат защитени от синдикалните организации.

Източник: http://bnt.bg/bnt2-regionalni/bnt2-blagoevgrad/podpisaha-sporazumenie-za-zaplatite-na-rabotnitsite-ot-pirinska-mura