Браво на Ранкова, така се връща доверието в синдикатите!

С идеята си да издейства различни намаления и бонуси за няколко вида услуги и стоки, в това число и за билети за футболни мачове на своите редовни и верни членове, разградската централа на КНСБ в лицето на председателя си Грациела Ранкова показа, че синдикалната дейност в региона все още е жива.

Да, синдикатите не са онова, което бяха. Първо, реално работещите фирми в региона през последните години рязко намаляха. Много от малките фирмички затвориха, в други останаха да работят само семействата на собствениците, тъй е ясно защо синдикатите там нямат никакво присъствие.

Второ, ясно е, че в по-големите предприятия, политиката на собствениците, макар и негласно, е насочена към ограничаването на синдикалната дейност – кой е луд, както се казва да си слага таралеж в гащите…

Трето, самите синдикати се компрометираха достатъчно сами през годините, след като се лидерите им се занимаваха с политика, с бизнес и с какво ли не още, но не и с това, което им е работа.

Тъй че, след години застой и нищоправене, може бе тъкмо за да компенсира липсата на дейност, г-жа Ранкова съвсем предвидливо е предприела тази нова инициатива – ако не може реално да се защитават правата на синдикалните членове, особено в район с голяма безработица, поне да им се облекчи битието и препитанието с намаление на цените на стоки, услуги и развлечения. Все някакъв напредък е, спор няма. Пък дано да последват и още такива полезни инициативи – може би тогава наистина ще се върне загубеното доверие в синдикатите.

ИЗТОЧНИК:

http://www.ekip7.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=17173&Itemid=42