Близо 150 полицаи отпътуваха с автобуси и коли за протеста в София

Въпреки заплахите от дисциплинарни наказания, вчера, навръх професионалния си празник, близо 150 настоящи и бивши полицаи от областта се включиха в националния протест в София. Те отпътуваха за столицата рано сутринта с лични автомобили и четири автобуса, осигурени със съдействието на приятели и колеги, които вече са напуснали системата.

Служители на ОД на МВР, на районните управления в Разград, Кубрат, Исперих и Лозница, синдикални и несиндикални членове, както и хора от семействата им се вляха в провелия се вчера масов протест пред парламента срещу орязания бюджет на МВР за 2016 г., който постави полицаите на ръба.

На път за София ги свари и добрата новина, потвърдена и от вътрешния министър Румяна Бъчварова, че проектобюджетът за следващата година ще бъде оттеглен и реформи ще се правят след консултации със синдикатите. Решението за това беше взето рано сутринта вчера на двучасово извънредно заседание на ръководствата на МВР и синдикалните организации в рамките на Съвета за социално партньорство.

Независимо от постигнатата промяна в курса на кабинета в резултат от протестите срещу планираните промени, касаещи социалния пакет на служителите в МВР, националният протест не беше отменен.

ИЗТОЧНИК:

http://www.ekip7.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=17874&Itemid=41