Протест на работещите в музеи, галерии и библиотеки в Габровско

На 24 ноември, вторник, ще се проведе протест на работещите в музеите, галериите и библиотеките на Република България, информираха от Регионален съвет на КНСБ – Габрово. Протестната акция се организира от синдикалните структури на КНСБ и КТ „Подкрепа” и е под надслов „Ден на недоволството”.

В област Габрово участие в протеста ще вземат служителите и синдикалните ни структури от: АЕК „Етър” – Габрово, Регионален исторически музей – Габрово, Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово, Художествена галерия „Христо Цокев” – Габрово, Дом на хумора и сатирата – Габрово, Исторически музей – Севлиево, Градска художествена галерия – Севлиево, Специализиран музей по резбарско и зографско изкуство – Трявна /протест и в двата обекта Даскаловата къща и Старото школо/

Протестът на работещите в музеи, галерии и библиотеки в област Габрово ще се проведе във всички музеи, галерии и Регионална библиотека в област Габрово. Работещите ще закачат на ревера си лентички, на които ще пише „КНСБ Протест“.

Протестната декларация на КНСБ и КТ „Подкрепа” с исканията на служителите ще се постави на видно място на входа на музеите, галериите и библиотека, както и ще се раздава на посетителите.

Областният управител и кметовете на Габрово, Севлиево и Трявна ще бъдат уведомени за провеждащия се символичен протест и запознати с исканията на служителите.

Протестът на Синдикатите на работещите в музеи и галерии към НСФ „Култура” – КНСБ и Федерация „Култура” към КТ „Подкрепа” се подкрепя от Българския национален комитет на ИКОМ (Международен съвет на музеите към ЮНЕСКО).

ИЗТОЧНИК:

http://www.gabrovonews.bg/news/95611/