Протест в библиотеките, музеите и галериите сепровежда днес

Днес ще се проведе протест на работещите в музеите, галериите и библиотеките. Протестната акция се организира от синдикалните структури на КНСБ и КТ „Подкрепа” и е под надслов „Ден на недоволството”.

В област Габрово участие в протеста ще вземат служителите и синдикалните структури от:

АЕК „Етър” – Габрово

Регионален исторически музей – Габрово

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово

Художествена галерия „Христо Цокев” – Габрово

Дом на хумора и сатирата – Габрово

Исторически музей – Севлиево

Градска художествена галерия – Севлиево

Специализиран музей по резбарско и зографско изкуство – Трявна /протест и в двата обекта Даскаловата къща и Старото школо/

Във всички музеи, галерии и Регионална библиотека в област Габрово работещите ще закачат на ревера си лентички, на които ще пише „КНСБ Протест”.

Протестната декларация на КНСБ и КТ „Подкрепа” с исканията на служителите ще се постави на видно място на входа на музеите, галериите и библиотека, както и ще се раздава на посетителите.
Областният управител и кметовете на Габрово, Севлиево и Трявна ще бъдат уведомени за провеждащия се символичен протест и запознати с исканията на служителите.
Този протест на Синдикатите на работещите в музеи и галерии към НСФ „Култура” – КНСБ и Федерация „Култура” към КТ „Подкрепа” се подкрепя от Българският национален комитет на ИКОМ (Международен съвет на музеите към ЮНЕСКО).

ИЗТОЧНИК:

http://www.kulturabg.com/