Синдикални лидери от Благоевград се обучиха по проект за синдикализация

На 11 декември 2015 год. част от ръководството на КНСБ и експерти проведоха среща със синдикални лидери от област Благоевград. Целта на срещата бе да допринесе за устойчивото социално-икономическо развитие на България чрез укрепване на капацитета и ролята на КНСБ на базата на партньорство и обмен на добри практики и знания между българските и швейцарските синдикати на национално, регионално и браншово ниво.

Срещата се проведе в рамките на проект между КНСБ и швейцарският синдикат UNIA под мотото: „Синдикално сътрудничество за устойчиво социално-икономическо развитие”, и бе последната по предварително планираните и провели се в Русе, Бургас, Варна, Монтана и Пазарджик. Участие в нея взеха вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков, председателят на РС на КНСБ-Благоевград Емануил Манолов, мениджърът на проекта Ина Атанасова, главен експерт пазар на труда Диана Наиденова, експертите Румяна Илиева и Тодор Капитанов и други.

Според вицепрезидента на КНСБ Пламен Нанков на първо място е комуникацията между председателя на синдикалната организация и отделния член. Проблемите могат да бъдат решени на единствено на масата на преговорите – очи в очи, категоричен бе Пламен Нанков. „Стачката е последният вариант гласа на работещите и техните искания да бъде чут – допълни вицепрезидента на КНСБ.

Румяна Илиева  запозна събралото се мнозинство с електронната платформа на КНСБ – електронният синдикат, благодарение, на който на отделния член е осигурен постоянен достъп до консултации, запитвания и връзка по възникнали въпроси.

След изнесените презентации възникна дискусия, на която бяха обсъдени въпроси свързани с област Благоевград.