Ще има ли стачка в детските градини на Димитровград?

Ще има ли стачка в детските градини на община Димитровград ще решават на обща среща в следобедните часове днес ръководствата на учителските синдикати при КНСБ и „Подкрепа”. Това съобщи лидерът на общинската структура на синдикат „Образование” при КТ „Подкрепа” Костадинка Ангелова.

Днес от името на профсъюзната организация тя ще внесе в димитровградската общинска администрация и писменото й становище с предложение за адекватно решение на проблема. Недоволството е заради неизплатените в пълен размер увеличения на заплатите за педагогическия персонал в детските градини и заявеното от община Димитровград становище, че за 2016 г. са предвидени 700 000 лв. за дофинансиране, които стигат за възнагражденията, но не се предвижда увеличение.

По настояване на двете синдикални организации в късния следобед вчера ръководствата им и председателите на структури в детските градини се срещнаха с кмета Иво Димов, за да дискутират проблема, както и актуални теми за персонала в детските заведения, условията за пенсиониране, преминаването на делегирани бюджети и др. Повече от 2 часа продължи срещата, запознахме се със справките, представени от кмета, по някои от темите постигнахме договорености с него, по други разговорите ще продължат, но синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” в Димитровград е на мнение, че към този момент ефективна стачка не е решение, а диалогът трябва да продължи коментира Костадинка Ангелова. Чуйте я в приложения файл.

ИЗТОЧНИК:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1546559