Димитър Митев в диалог с АНПТ „Сливен” и Симфоничния оркестър за бъдещето на двата културни института

  • 01

В рамките на мандата на този общински съвет не се предвижда закриване на Симфоничния оркестър и на Ансамбъла за народни песни и танци, заяви председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

Това стана след среща на Митев с регионалния председател на КНСБ в Сливен Тодор Иванов и ръководителите на Симфоничния оркестър и на АНПТ, проведена по време на мълчаливия граждански протест на изпълнителите вчера, обезпокоени от информации в медиите за евентуалното закриване на двата културни института.

Председателят на Общинския съвет Димитър Митев е уверил участниците в срещата, че за 2016 г. са предвидени средства за Сливенския симфоничен оркестър и професионалния Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен”, които са в рамките на миналогодишния бюджет. „Двата културни института не само ще бъдат запазени, а ще продължат да се развиват. В рамките на мандата на този общински съвет, не се предвижда закриване на културни институти, посочва Митев.

С тази негова позиция е бил запознат и председателят на Съюза на българските музикални и танцови дейци Станислав Почекански, който също е бил притеснен от съобщенията за ситуацията, след което г-н Почекански е изпратил писмо, приложено към информацията. В него той изразява своята удовлетвореност от установения диалог за позитивно решаване на проблема.