Пламен Димитров в Канал 3: Бързи избори, но след бюджета

Волята на хората е ясна – трябва да се върви към избори и то максимално бързо. Всичко останало гражданите ще го възприемат като шикалкавене. Двете най-важни условия, преди да се поеме към нов вот, обаче са приемането на бюджета и промени на изборните правила. Така коментира изборните резултати от вота за държавен глава в предаването “Беновска пита” президентът на КНСБ Пламен Димитров.

За всички стана ясно, че победата е на ген. Радев, който спечели мажоритарния вот, но обра и протестния вот. В протестния вот участваха всички българи и нашите членове имат своя дял, каза Димитров.
За следващата година бюджетът не е най-добрият, но той дава над 3 милиарда повече разходи в сравнение с миналата година.

През тази седмица КНСБ ще има срещи с политическите сили, на които ще се обсъди как да се подобри финансовия закон на страната, заяви лидерът на най-големия синдикат-

Сегашната политическа криза е управляема, заяви още Пламен Димитров.

Той прогнозира, че каквото и да се случи, следващият парламент няма да е много по-различен от сегашния. Сега голямото неизвестно е дали ще се появи нов играч. Ако в кампанията влезе Слави Трифонов, тогава ще има известна промяна вдясно, каза още президентът на КНСБ.