Пламен Димитров: Всяка година 30 000 българи напускат родината

През 2016 година близо 30 000 българи са напуснали страната. Основната причина са ниските доходи, които гонят сънародниците ни зад граница. Това обяви в Кюстендил президентът на КНСБ Пламен Димитров.

В града ръководството на КНСБ посети фирма „Кемет Електроникс БГ“ АД по проекта на КНСБ “Достоен труд за подизпълнителите и доставчиците на мултинационалните компании”.

На последвалото разширено заседание на Регионалния координационен съвет на КНСБ Кюстендил бяха обсъдени политическата обстановка в страната, както и очакванията на синдиката за повишаване на доходите през 2017 година.

Президентът на КНСБ представи и новата кампанията на синдиката ”Искам още 100 лева върху заплатата“. Около 300 хиляди са влизанията до момента във Фейсбук страницата на кампанията, около 80 000 са вече изпратените реално картички до работодателите. Очакванията са тази кампания да мотивира хората на труда да поискат увеличение на заплатите си, защото икономиката в България произвежда повече, отколкото плаща на работниците.