Президентът на КНСБ Пламен Димитров пред BTV: Прогнозирам, че след 4 години средната заплата ще бъде 1700 лв.

Само за последната година средната работна заплата в София е нараснала с 200 лв – била е 1170 лв., сега е 1370 лв.. Прогнозирам, че след 4 години средното възнаграждение в България ще достигне 1700 лв – поне с 200 лв над обещаваните от някои партии 1500 лв. Това заяви в предаването “Лице в лице” по бТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той бе категоричен, че в края 2020 г. минималната  работна заплата в страната ще бъде поне 700-800 лв. “Това, разбира се, няма как да стане административно, а ще бъде наложено от пазара, тъй като във фирмите вече се усеща липсата на достатъчно квалифицирани кадри”, подчерта лидерът на най-големия синдикат у нас и предупреди, че бизнесът вече няма откъде да внася работници, тъй като заплатите във всички наши съседни държави са по-високи от родните.

„Масово в големите български и чужди компании у нас заплатите имат ръст между 8 и 13 %”, заяви лидерът на КНСБ.

Димитров бе категоричен, че някои политици са дори скромни в обещанията си за повишаване на възнагражденията и вижда смислени мерки в тази насока, както в лявото политическо пространство, и в дясното.

Лидерът на КНСБ посочи и подкрепата, която президентът ген. Радев е дал за развитието на енергийния сектор у нас, като припомни, че ако се стигне до исканото понижение с 40% на емисиите на енергийните мощности от въглища, това може да остави без прехрана близо 33 000 български семейства.

Вижте цялото видео тук.