“Шанс за работа” за 148 души в област Велико Търново

За поредна година Регионалният съвет на КНСБ в гр. Велико Търново реализира проект „Шанс за работа”. От месец март до средата на май 148 лица, в пет общини от областта, придобиха квалификация „Помощник възпитател” и „Работник озеленяване”.

Проектът е предназначен за трайно безработни лица и през настоящата година реализацията акценира върху по-малките населени места. През последните години като традиционни партньори по проекта се утвърдиха общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Полски Тръмбеш. За първа година проектът се реализира и на територията на община Златарица.

От всички получили професионална квалификация лица 56 ще имат възможност да започнат работа чрез субсидирана и несубсидирана заетост за три месеца, а най-добрите от тях да останат на постоянен трудов договор. Изключително важно е да се работи за активиране на безработните лица в по-малките общини, където и намирането на работа и подбора на кадри е по-трудно както за лицатата, така и за работодателите”- посочи председателят на Регионалната структура Десислава Янева.

„Изключително успешни през насточщата година са групите в община Долна Оряховица, с. Драганово и с. Първомайци. Надяваме се, че в близко бъдеще проекта ще обхване всички общини в област В.Търново” коментира още тя.