Спортът във Варна – защитен с колективен трудов договор

Първият колективен трудов договор между общинското предприятие „Спорт Варна“ и синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ бе подписан официално от Коста Базитов, зам.-кмет, Веселин Рашев, председател на СО на СБУ при КНСБ, и Васил Василев, председател на СРС на КТ „Подкрепа“.

Общинско предприятие „Спорт Варна“ се грижи за всички спортни бази и обекти на територията на града, сред които плувен комплекс „Приморски“, стадион „Локомотив“, ледената пързалка, конната база, тенис кортовете, спортно-развлекателните комплекси и други.

Колективният трудов договор цели подобряване на условията на труд и на социалните придобивки на персонала. В документа са регламентирани минимални размери на основните месечни заплати и е посочено, че те ще нарастват при промяна на минималната работна заплата за страната. “Този колективен трудов договор доказва, че политиката на Община Варна е насочена към дълготрайно партньорство между синдикатите, служителите и работодателите в системата“, заяви Коста Базитов.

Такива договори вече са факт в сферите на образованието, социалните дейности, детското и училищно здравеопазване. Председателите на синдикалните организации също отчетоха доброто сътрудничество с общината.