Благотворителен концерт, организиран от РС на КНСБ, събра стотици във Велико Търново

Блaгoтвopитeлeн кoнцepт в пoмoщ нa тpи бoлни дeцa, кoитo ce нyждaят oт cпeшнo лeчeниe, събра стотици хора в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново в сряда. Той бе пoдгoтвен от Регионалния съвет на КНСБ в града. Пред пълната зала за своите другарчета пяха и играха малките сладури от детските градини „Соня”, „Иванка Ботева” и „Слънце”, възпитаници на танцови и музикални формации от Младежкия дом, от Центъра за подкрепа и личностно развитие, и изпълнители от с. Ресен.

Инициативата бе съвместна заедно с благотворителния фонд „Проф. д-р Желязко Христов, с подкрепата и помощта на председателя на Общинския съвет – Велико Търново Венцислав Спиридонов.

В началото на концерта, под напътствените слова на отец Славчо всички се помолиха за успеха на доброто начинание. В краткото си слово при откриването на концерта председателят на РС на КНСБ Иванина Янкова каза: „Нека да бъдем обединени в нещо добро, въпреки своите различия, в нещо, което трябва да продължи и занапред, за да се вършат добри дела. Надявам се, че това ще бъде само началото. От тук стартира нещо хубаво, което ще се развива. Наслаждавайте се на изпълненията на децата, те имат нужда от вас. Нашият инициативен комитет за първи път се захваща с организацията на подобно мащабно мероприятие, надявам се да сме се справили. Благодаря ви”.
Водещи на спектакъла бяха десетокласниците Деница Дончева от СУ „Емилиян Станев” и Цветин Кръстев от ПМГ „Васил Друмев”. Автор на сценария е актрисата Цанка Цанева, а ръководството на театъра дари ползването на салона за инициативата.

Вход за концерта бяха картички, изработени от деца, на цена 5 лв. За концерта тази вечер те бяха приготвили около 600. Парите, които са събрани от концерта и в дарителските кутии ще станат известни за гражданите през следващата седмица. Те ще бъдат преведени по сметките на младите хора, които се нуждаят от нашата помощ.