Благотворителна кампания на РС на КНСБ в Разград подкрепи семейство на загинал работник

Благотворителна кампания в помощ на семейството на загинал работник от „Тракция“ АД-Самуил бе организирана от РС на КНСБ – Разград. 39-годишния Гроздан Йорданов почина при трудова злополука във вагоноремонтния завод на 2 октомври 2017 г. При извършване на ремонтна дейност върху вагон-цистерна, ударна вълна събаря мъжа, който пада на земята и умира.

По време на новогодишен коктейл бе събрана сумата от 560 лева от членовете на регионалния съвет и бе дадена на съпругата на починалия. Желаещите да се включат в благотворителния базар можеха да си закупят картички с рисунки на деца, участвали в конкурс на РС-Разград на тема „Работното място на мама и татко“. Имаше и ръчно изработени сувенири от синдикални членове.

В кампанията с финансова подкрепа взеха участие и организациите на „НЕК ЕАД“-Разград, както и общинското дружество към НУС-Завет. Областният координатор Грациела Ранкова благодари на всички, които участваха в благородната кауза.

От месец ноември 2017 г. петгодишната дъщеря на загиналия Надежда получава стипендия по 100 лева месечно. Тя е по програма на КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” за изплащане на месечни стипендии на деца, които са загубили родителите си при трудова злополука. Парите ще се изплащат до завършване на средно образование на детето.