С цветя и дискусия отбелязаха Деня на загиналите при трудови злополуки в Разград

С поднасяне на цветя пред паметната плоча на загиналите работници от Разградска област и дискусия на тема „Здравословни и безопасни условия на труд” сред представители на малкия и среден бизнес, организирани от Регионален съвет на КНСБ-Разград съвместно със Стопанска камара Разград бе отбелязан 28 април, Международният ден в памет на загиналите и пострадалите работници при трудови злополуки.

По време на дискусията са разискваха теми за инструктажа и оценката на риска. Участниците споделили практика за мотивация сред работниците да спазват изискванията за безопасен труд, за да опазят собственото си здраве.

КНСБ стартира кампания в помощ на децата на загинали работници. От 27 април всеки, който желае да помогне, може да го направи като изпрати SMS на 17 777 с текст DMS POMOGNI. Цената на съобщението е 1 лв., която може би е незначителна сума за всеки, но би променила живота на едно дете, което няма да дочака своите родители да се завърнат от работа. От 1998 г., КНСБ и сдружение с нестопанска цел „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов” помагат на деца, загубили родителите си да преодолеят изпитанията, пред които съдбата ги е изправила. Децата получават по 50 лв. на месец, докато завършат средното си образование. Всяка година абитуриентите получават допълнително по 200 лв. еднократна помощ за официални облекла. Към момента стипендиантите на благотворителния фонд са 47. Те са от различни райони на цялата страната.

От Разградска област със стипендия в размер на 100 лв. месечно се подпомага едно дете – Надежда Грозданова, дъщеря на загиналия миналата година в „Тракция”-Самуил работник Гроздан Йорданов.