РС на КНСБ в Габрово се включи в кампанията „Капачки за бъдеще в Габрово”

Регионалният съвет на КНСБ – Габрово стана част от кампанията „Капачки за бъдеще в Габрово”. Инициативата е по идея на Деница Миларова и се осъществява в партньорство с Център за работа с доброволци към Община Габрово. Каузата е средствата, събрани от предаването на капачките, да бъдат насочени за закупуване на специализирано оборудване и консумативи за Неонатологично отделение и Детско отделение в габровската болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

Кампанията по събирането на капачките бе инициирано сред всички синдикални членове и приятели в цялата област. До този момент са събрани и предадени на Община Габрово няколко десетки килограма капачки. Най-активно участие до момента са взели учениците от СУ „Максим Райкович”, гр. Дряново с класен ръководител Росица Марчева и жителите на дряновското село Катранджии, които събират капачките в местния магазин.

Екипът на регионалната структура на КНСБ благодари на всички, които са съпричастни с благородната инициатива и призовава всички желаещи да се включат. Събраните капачки могат да се предават и в офисите на синдиката в четирите града на областта.