РС на КНСБ изработи мартеници благотворително

Дни преди mърви март, РС на КНСБ Стара Загора зарадваха с посещение хората от Дневен център за възрастни с ментални увреждания и хронични психологични проблеми „Св. Св. Козма и Дамян“ – гр. Стара Загора.

В инициативата се включи целият екип на РС на КНСБ Стара Загора, които помогнаха при изработката на различни видове мартеници, които традиционно хората от Дневния център продават на изложби и базари за мартеници. Средствата, събрани от базарите се използват за посрещане на ежедневните нужди на хората от Дневния център.

Срещата стана повод и за разговори относно проблемите на Дневния център – ниско заплащане, липса на специалисти в областта на психичното здраве, липса на възможност на потребителите на услугата да участват в програми за трайно устройване на работа.

Първоначално стартирал като проект на „Отворено общество“ , днес Центърът предоставя услуги като държавно делегирана дейност на Община Стара Загора. От услугите му се ползват около 20 души. С тях работят психолог, психиатър, медицински специалист и арт терапевт.

РС на КНСБ Стара Загора ще се радва, ако нашите членове, приятели, колеги, съграждани се включат в инициативата и подпомогнат с малки суми като закупят мартеници от щандовете на ДЦ „Св. Св. Козма и Дамян“, разположени във фоайето на Държавната опера Стара Загора и в градинката на църквата „Св.Богородица“ в Стара Загора.