Благотворителна кампания на РС на КНСБ Добрич по повод Великден и Международния ден на загиналите при трудови злополуки

В навечерието на 28 април 2019 година, когато източноправославните християни честваме Възкресение Христово, и вече 30 години на тази дата в световен мащаб се отбелязва Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки, РС на КНСБ Добрич организира благотворителна кампания за децата, лишени от родителска грижа. В инициативата участваха повече от 40 синдикални организации на КНСБ от област Добрич.

На Велики четвъртък синдикалистите дариха децата и младежите от трите Центъра за настаняване от семеен тип и Комплекса за социални услуги в град Добрич с традиционните за празника яйца и козунаци, и почерпка от безалкохолни напитки и шоколадови лакомства. Децата и младежите, заедно с техните възпитатели боядисаха яйцата, както традицията повелява и се подготвиха за празника.

По повод Международния ден в памет на загиналите при трудови злополуки, част от събраните средства бяха дарени по сметката на СНЦ „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов“ за стипендии на децата, които са загубили своите родители при трудови злополуки.

Областният координатор на КНСБ Добрич, Ивелина Василева благодари на синдикалистите от област Добрич, за оказаната помощ и подрепа на децата, изправени пред изпитанието на живота да растат без топлината и сигурността на родителската закрила.