Кметът на Сливен: Работим заедно с КНСБ за повишаване на доходите

Община Сливен и синдикалните организации имат много добро ниво на взаимодействие и партньорство. Целите ни се припокриват и всички си даваме сметка за голямата задача за увеличаване на доходите в България, подобряване качеството на живот и задържането на младите хора тук. Това заяви кметът Стефан Радев по време на форум на КНСБ, състоял се в зала „Май“, на който присъстваха вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков и националните секретари Асиа Гонева, Тодор Капитанов и Даниела Алексиева.

Те бяха в Сливен по повод кампанията на КНСБ „Сивото убива!“, която има за цел да повиши обществената осведоменост и да насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България.

Кметът подчерта, че въпреки възникващи различия в процеса на съвместната работа, винаги се търсят общите допирни точки и начините да се продължава напред за постигане на разбирателство.

„Всеки, който иска да подаде сигнал за нарушения на трудовото законодателство, може да го направи чрез новото мобилно приложение VOX КНСБ. То е напълно безплатно. Там се приемат и оплаквания срещу нелицензирани търговски обекти, както и за всякакви нередности, свързани с правата на работниците и потребителите. Сигналите могат да са както позитивни, така и негативни“, обясни националният секретар на КНСБ Даниела Алексиева. Досега приложението са свалили около 400 души, а подадените сигнали са над 30.

След пресконференцията в центъра на града бе разположена мобилна приемна, на която граждани можеха да подадат сигнал за нарушени права към КНСБ.