КНСБ и кандидатът за кмет на Габрово Таня Христова подписаха Споразумение за сътрудничество

Регионалният съвет на КНСБ-Габрово и кандидатът за кмет на община Габрово Таня Христова подписаха Споразумение за сътрудничество по предложение на Синдиката. На събитието присъства вицепрезидента на КНСБ Пламен Нанков.

„Подписването на подобни споразумения не е масова практика, то е резултат от изминат път, от добро сътрудничество. Самото предложение за подписване е израз на добрата оценка, която се дава досега на извървения път и постигнатите резултати. Факт е, че където има диалог и конструктивност, резултатите са в полза на местната общност”, заяви Пламен Нанков.
Той уточни, че споразумението съдържа желанията за бъдещо сътрудничество, което да бъде продължено и развито.
КНСБ застава зад кандидатурата на Таня Христова с очаквания за нов успешен мандат и още по-резултатно социално партньорство.
„Това, което КНСБ прави преди избори е да апелира своите членове за висока активност, защото те са активна част от гражданското общество и защото решаването на местните проблеми до голяма степен е и техен ангажимент и отговорност”, каза още вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков.

Областният координатор на КНСБ за Габрово Росица Йонкова благодари на Таня Христова за разбирането, което винаги са срещали при договаряне на Колективните трудови договори в областта на образованието и здравеопазването.

„Тази година успяхме да постигнем важен напредък за медицинските сестри – 12% увеличаване на работните заплати, по-голям размер на платения годишен отпуск, допълнително материално споразумение получиха всички работещи в детските ясли на територията на община Габрово. Желаем да задълбочим добрия диалог, който имаме с вас, доброто социално партньорство”, каза Росица Йонкова.
Таня Христова благодари за подкрепата и за оценката на КНСБ за съвместното им сътрудничество през годините.
„Нашето сътрудничество винаги е било водено от желанието да се осигурят по-добри условия за тези, които създават продукт и тези, които работят за по-качествено предоставяне на услуги в различи сфери. Водещото за мен винаги е било и така ще бъде – когато се поеме ангажимент, да се гарантира неговото изпълнение”, увери Таня Христова.