КНСБ и кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова подписаха Споразумение за сътрудничество

Конфедерация на независимите синдикати в България и кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова подписаха Споразумение за сътрудничество. Документът е резултат от активния диалог между КНСБ и столичната управа през последните години, както и новите идеи за сътрудничество между най-голямата обществена организация и градоначалника на София.

Споразумението е продължение на меморандума между КНСБ и Йорданка Фандъкова, разписан преди предните избори за местна власт.

Оценката на федерациите към КНСБ е, че голяма част от разписаното в документа е изпълнено, а резултатите са положителни, което трасира пътя за ново споразумение.

КНСБ оценява високо ефективния диалог на кметската администрация със синдикалните организации. Едно от доказателствата е и подписаното споразумение между КНСБ, СТСБ и общината за увеличение на заплатите на работещите в Градския транспорт с поне 10 на сто през следващите три години.

В споразумението се подчертават и множеството сключени колективни трудови договори в сферата на образованието, здравеопазването, градския транспорт, енергетиката; и др. Срещата на КНСБ и Йорданка Фандъкова беше заключителната от поредица такива с кандидат-кметовете на столицата. Преди нея ръководството на КНСБ и представители на основни федерации се срещнаха с кандидатите Ангел Джамбазки и Мая Манолова.

КНСБ вече подкрепи кандидатите за кметове на Велико Търново, Габрово, Варна и Бургас – Даниел Панов, Таня Христова, Иван Портних и Димитър Николов за нов кметски мандат. Кандидатите за кметове гарантираха, че активният социален диалог в тези градове ще продължи и занапред.