Запознайте се с Катрин – момиче от проекта ни „Ние също можем 2“

Представяме Ви Катрин, на 26 години от София. За нея тази година бе специална – тя започна първата си работа след успешно завършен курс в Центъра за професионално обучение към КНСБ. Дойде да ни поздрави с настъпващите Коледни празници и каза, че иска да работи отново!

„Чувствам се добре и съм много доволна. Искам пак да работя“, сподели Катрин и показа с грейнало лице своята трудова книжка.

Разказваме Ви нейната история, защото вярваме, че специалното законодателство за хора с увреждания има смисъл, само ако се прилага конкретно и със загриженост към способностите на всеки отделен човек.

Катрин бе част от проекта на КНСБ „Ние също можем 2“, реализиран през тази година. Част е от Националния план за действие по заетостта, финансиран е от бюджета и е в партньорство с Агенцията по заетостта.

В проекта бяха залегнали обучения на 599 безработни лица по ключови компетентности „Обществени и граждански компетентности” на 599 безработни лица и обучения по професии „Болногледач”, „Социален асистент” и „Работник в озеленяването” на общо 1168 безработни лица. Общо 650 от обучените бяха наети на работа по придобитата професия в общински администрации, държавни и бюджетни предприятия. Проектът протече в 19 от 28-те области на страната.

Целта му е подобряване на достъпа до пазара на труда на рискови групи безработни лица чрез предоставяне на пакет от услуги за придобиване на умения, компетентности, квалификация и заетост по придобитата професия. „Ние също можем“ стартира през 2018 г.