КНСБ раздаде подаръци за Коледа на деца стипендианти

13 деца от цялата страна, на които КНСБ изплаща стипендии, получиха подаръци за Коледа от КНСБ. Те бяха специални гости на Коледното тържество в конфедерацията. Децата бяха поздравени от президента на КНСБ Пламен Димитров. Коледари нарекоха и на тях здраве и късмет през следващата година.  За тържеството бяха поканени всички 44 деца, на които в момента конфедерацията изплаща месечни стипендии, но не всички успяха да присъстват.

От 1998 г., КНСБ и сдружение с нестопанска цел „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов” помагат на деца, които са загубили родителите си, да преодолеят трудностите, пред които съдбата ги е изправила. В продължение на повече от 20 г. се изплащат стипендии на деца, чиито родителите са загинали при трудова злополука.  Загиналите са миньори, полицаи, учители, шофьори, железничари и др., част от които са били членове на КНСБ.

За съжаление през 2019 г. добавихме пет деца в списъка със стипендиантите на фонда.  Последното дете, което включихме за подпомагане е синът на Теньо Динев,  загинал при трудова злополука в ТЕЦ “Марица Изток 1” на 30.09.2019 г.

Стипендиантите получават по 50 лв. на месец докато завършат средното си образование. Всяка година абитуриентите получават допълнително по 200 лв. еднократна помощ за официални облекла. Финансовите средства се осигуряват чрез дарения, като се организират благотворителни кампании и инициативи.  Към момента е активиран DMS номер за набиране на финансови средства за децата-стипендианти. Всеки, който желае да помогне може да изпрати SMS с текст DMS POMOGNI на 17 777. Цената на 1 SMS е 1 лв.

При желание за ежемесечно участие в кампанията, може да се направи абонамент за месечно дарение в размер на 2 лв. или 5 лв. След еднократен SMS ще получите автоматично от системата въпрос дали желаете да се абонирате за месечни дарения. В случай, че имате желание да помагате ежемесечно, следва да отговорите с „DA” на латиница. За да се прекрати абонамент е необходимо да се изпрати SMS с текст „STOP” на латиница към номер 17 777, след което ще получите потвърждаващ SMS за преустановения абонамент.

Можете да помогнете и като направите целево дарение по следната банковата сметка на сдружение с нестопанска цел “Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов”:

IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF;

УниКредит Булбанк

Чрез оказаната помощ и подкрепата, ние даряваме морална опора, увереност и самочувствие на децата, изправени пред изпитанието да растат без топлината и сигурността на родителската закрила. Нека заедно да помогнем на децата, лишени от родителска грижа, да преодолеят  болката от страданието.