РС на КНСБ Габрово с благороден жест към социален дом за Баба Марта

РС на КНСБ Габрово и Благотворителен фонд “Проф. д-р Желязко Христов” зарадваха хората от Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в града по повод Баба Марта.

Росица Йонкова – в.и.д. областен координатор на КНСБ за Габрово подари на всички домуващи и служители мартеници, изработени от екипа на регионалния офис, като пожела здраве, щастие и пролетно настроение.

Поводът за посещението бе почитане традицията на Първи март и благороден жест към хората в неравностойно положение. Макар и в най-студения ден на годината се постигна основната цел – хората се усмихнаха и се почувстваха уважени.

Освен че служителите в социалната институция са членове на синдиката, Домът е бил и ще бъде и тази година партньор по проекти, реализирани от КНСБ. Това стана повод освен за мила среща и за разговори в посока бъдещо сътрудничество, за трудово-правни консултации и за дискусии относно ниското заплащане на служителите в домовете и необходимостта всички заедно да продължат борбата за повишаването им.

Това не е първата благотворителна акция на Регионалния съвет на КНСБ. Няколко години поред в навечерието на Баба Марта се организираха благотворителни базари на мартеници, изработени от екипа на синдикалния офис. Те бяха разпространявани сред синдикалната общност от региона и с набраните средства бяха закупувани лекарства, пособия, материали и спортни уреди на домове за деца в Габрово и Севлиево. Синдикалистите от Габрово са категорични, че и занапред ще продължат благотворителността в региона.