НФТ “Химия и индустрия” – КНСБ отбелязва 30 г. Честит празник!

НФТ “Химия и индустрия” – КНСБ днес навършва точно 30 г. от учредяването си.

30 години под знака на много предизвикателства, трудности и извоювани победи в името на достойния труд, солидарността и развитието. 30 години в подкрепа на хората, посветили се на този престижен сектор. 30 години стремеж за повече сигурност, признание, достойно заплащане, равенство и толерантност.

Съвременната история на Федерацията започва на 31 март 1990 г. в гр. Казанлък, където се провежда Учредителното заседание на новата Федерация на независимите синдикални организации от химическата и биотехнологическата промишленост. Върховен орган е Федералният съвет, който приема самостоятелния устав и платформата за развитието и принципите на синдиката и решението за членство в КНСБ, която е вече учредена на 17 февруари 1990 г. в София. От 8 май 1992 г., с решение на Федералният съвет проведен в Димитровград, синдикатът приема името Национална федерация на труда “Химия и индустрия”.

Години по-късно федерацията продължава да е достоен социален партньор и мерило за компетентност, професионализъм и висока резултатност.

Честит празник, колеги! Бъдете здрави и все така отдадени на каузата!

Пламен Димитров,

президент на КНСБ