690 потребителя ще получават храна в трапезариите на КНСБ по програма на Фонд “Социална закрила”

До края на извънредното положение 690 потребителя ще получават храна в трапезариите на КНСБ по програма на Фонд “Социална закрила”. Действащите обществени трапезарии към момента са 12 и се организират от КНСБ и БФ “Проф. д-р Желязко Христов”. Всеки делничен ден 351 потребителя получават топла храна за обяд (супа, основно ястие, хляб, и поне веднъж в седмицата десерт).

Като част от мерките за преодоляване на последствията от кризата, породена от пандемията COVID – 19, ще бъде осигурено допълнително финансиране за предоставянето на топъл обяд на още 340 нуждаещи се от помощ лица за периода 13 април – 13 май 2020 г. Потребителите се хора в неравностойно социално положение, в това число лица и семейства, които са изпаднали в тежка ситуация, в следствие на епидемичната обстановка – поставени под карантина, лица завърнали се от други държави, останали без работа, без доход, скитащи и бездомни лица.
След периода на извънредно положение услугата “Обществена трапезария” ще остане достъпна за постояните 351 нуждаещи се от подкрепа граждани. Тя се реализира на територията на областите Дупница, Пловдив, Пазарджик, Разград, Сливен, Смолян, Хасково, Шумен.