Честит 1 май!

Скъпи братя и сестри синдикалисти, български работници и служители!

Днес отбелязваме Деня на труда и международната работническа солидарност. 1 май е израз на почит и уважение към трудещите се от цял свят. Към онези, които ежедневно създават блага и правят живота ни по-добър, по-лесен и по-спокоен. Онези, без които човешката цивилизация е немислима и невъзможна. 

Тази година, за съжаление, празникът е под знака на глобалната пандемия с COVID-19 и негативното отражение върху всички сфери на социално-икономическия живот.

Наред с всички трудности днес, в реални и създаващи много тревоги условия, можем да оценим какво стои зад израза герои на труда. Енергията, себеотдаването и смелостта на хиляди, които са на своя пост, независимо от всички рискове – медицински работници, полицаи, пожарникари, заети в транспорта, държавната и общинската администрация и др. Лицата на всички тези смели хора са лицата на достойния труд! Всички те са надеждата, вплетена в 1 май – за солидарност, сила и нестихваща борба.

От години на този ден милиони работници се изправят като един, за да отправят силното си послание – животът на трудещите се трябва да бъде по-справедлив и по-достоен.

Днес, повече от всякога, вярваме в това!

 За КНСБ и 300 000 синдикални членове 1 май е празник, изпълнен с гордост, удоволетворение и вяра. Гордост от достойния ни труд,  удоволетворение от постигнатите успехи и вяра, че ще преодолеем днешните тежки времена с много мъжество и професионализъм. Работейки отговорно и съвестно, заедно ще изградим по-добро бъдеще за нас и нашите деца.

Честит празник, скъпи работници и служители!

Бъдете здрави!

 

Пламен Димитров, президент на КНСБ